Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ντοκιμαντέρ για το Γεωκεντρικό μοντέλο "The principle"


To "The Principle" είναι ένα Αμερικανικό ντοκιμαντέρ του 2014 που απορρίπτει τη θεωρία του ηλιοκεντρισμού και υποστηρίζει την ιδέα ότι η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος, όπου όλα περιστρέφονται γύρω.










Εξετάζει την το πως εγκαθιδρύθηκε η Αρχή του Κοπέρνικου κατά την οποία τα ουράνια σώματα υπακούν στους ίδιους φυσικούς νόμους με αυτούς πάνω στη Γη βάση της Νευτώνεια Μηχανική.







Το ντοκιμαντέρ αφηγείται η Kate Mulgrew και αφηγείται την ιστορία του πως από το γεωκεντρικό μοντέλο περάσαμε στο ηλιοκεντρικό μοντέλο αλλά και ότι προβλήματα προκύπτουν.  Μιλούν στο ντοκιμαντέρ διάσημοι επιστήμονες όπως ο Lawrence M. Krauss και ο Michio Kaku. Jam.














(Ακολουθεί σύντομο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ)






Βέβαια η Mulgrew και οι άλλοι επιστήμονες που συμμετείχαν σε συνέντευξη στην ταινία απέρριψαν τις ιδέες που υποστηρίχθηκαν στην ταινία και δήλωσαν ότι «η εμπλοκή τους ήταν το αποτέλεσμα της παραπλάνησης του σκηνοθέτη...   Συγκεκριμένα η Kate Mulgrew είπε ότι δεν είχε ιδέα και ντουμπλάραν την φωνή της.»



Το ντοκυμαντέρ μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο πατώντας ΕΔΩ :






Ο ίδιος ο Michio Kaku, ο λατρεμένος ασπρομάλλης Κινέζος αστροφυσικός εξηγεί βέβαια ότι ποτέ άλλοτε στην ιστορία της επιστήμης δεν υπάρχει τόσο απόσταση από την πράξη στη θεωρία και μάλιστα το ποσοστό απόδειξης και θεωρίας που έχουμε για την κοσμογονία είναι 1 εις την 10*120. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω μήπως η κοσμογονία του Big Bang δεν είναι κάτι περισσότερο από μια κουλτούρα πίστης απλά επειδή δεν έχουμε σκεφτεί κάτι καλύτερο μέχρι στιγμής;;;




Το official site για το ντοκιμαντέρ για περισσότερες πληροφορίες είναι ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system