Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Spacewalks στον ISS με Go-Pro fish-eye lens




Spacewalk με Go-Pro κάμερα





Να και τα ...μαντάτα. Οι ίδιοι οι αστροναύτες παραδέχονται ότι αυτό που παρουσιάζουν είναι "Go-Pro footage", δηλαδή υλικό κάμερας με φακό fish-eye.





















Με καλύπτει η Αγγλική περιγραφή. "This Go-Pro footage μπλα μπλά..." Στη πραγματικότητα δε λένε ψέμματα οι αστροναύτες. Έχουν αρχίσει και το παραδέχονται κανονικότατα ότι χρησιμοποιούν fish-eye lenses. Λογικό. Ποιος θέλει να μπλέξει με δικαστήρια κάποια στιγμή όταν αυτά ξεσκεπαστούν; Οπότε το δηλώνουν και είναι θέμα αντίληψη όσων το παρακολουθούν η ερμηνεία του θεάματος αν είναι σωστή η όχι. Με ακτίνα Γης -δηλωμένη ακτίνα 6,371 km δε θα ήταν ΠΟΤΕ δυνατό το να βλέπουν τόσο καμπύλη τη Γη από ύψος μόλις 400χιλιομέτρων.


Αυτό που δε με καλύπτει καλά είναι η αυτόματη μετάφραση (οπότε υπέβαλα by the way μια πιο σωστή) που μεταφράζει το "Go-Pro footage" σε "βίντεο" αποκρύπτωντας τη φίρμα της κάμερας, κάτι που θα μπορούσε να ξεγελάσει όποιον βασίζεται αποκλειστικά σε μεταφράσεις όταν ψάχνει για τα "ψιλά" γράμματα και δε μένει απλά στην εικόνα.



Δείτε τη δημοσίευση και παρατηρήστε πως αλλάζει ο βαθμός καμπυλότητας της Γης κάθε λίγη ώρα ανάλογα με το σημείο που η κάμερα εστιάζει. Όσο πιο κοντά στη γραμμή του ορίζοντα του εστιάζει τόσο αρχίζει και μειώνεται η καμπυλότητα. Όσο απομακρύνεται η εστίαση από τη γραμμή του ορίζοντα  η καμπυλότητα αυξάνει.

βίντεο :



Γράφει επι λεξής στο τίτλο του το βίντεο:

Sometimes on a #spacewalk, you just have to take a moment to enjoy the beauty of our planet Earth.

This Go-Pro footage is from our spacewalk where Joe Acaba and I refurbished the Canadarm2 robotic arm and the Dextre robotic arm extension. Learn more about our spacewalk by visiting: https://blogs.nasa.gov/…/expedition-53-spacewalk-successfu…/



Και φυσικά επειδή ... βρέθηκαν κάποιοι αρνητές που είπαν ότι αν ήταν το κλιπ από GoPro θα έπρεπε ο μεταλλικος στυλος να καμπυλώνει ας δούν καλύτερα τον ηλιακο συλλεκτη που ειναι σαν ακορντεόν :



ISS GOPRO ηλιακό πάνελ που καμπυλώνει, γίνεται ευθύ και ..πιάτο




Spacewalk με Go-Pro κάμερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system