Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μύθος της Βαρύτητας

Βαρύτητα!


Στην Επίπεδη Γη δεν υπάρχει Βαρύτητα.  Υπάρχει η μάζα και η πλευστότητα που σε μια τέλεια αρμονία μεταξύ τους εξηγούν το πως μια πέτρα μπορεί να βυθιστεί στη θάλασσα αλλά όχι και ένα υπερωκεάνιο, το πως ένα μπαλόνι με ήλιο θα πετάξει σε αντίθεση με ένα άλλο που έχει σκέτο αέρα.









Φυσικά τα διεθνή μέσα Επιστημονικής Ενημέρωσης σε μια ύστατη προσπάθεια να γελειοποιήσουν τη Θεωρία της Γης, εσκεμμένα εξετάζουν το τι θα συνέβαινε αν η Γη ήταν Επίπεδη. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ακόλουθο βίντεο το οποίο συνιστώ να δείτε πριν συνεχίσετε την ανάγνωση.










Οι δημιουργοί του βίντεο, είτε από άγνοια είτε σκόπιμα προσπαθούν να εξηγήσουν την Επίπεδη Γη με θεωρητικές έννοιες της Σφαιρικής Γης. Με τη μη αποδεκτή θεωρία της βαρύτητας.
Στη πρώτη περίπτωση πρόκεται για κλασσική περίπτωση γκασμάδων ερευνητών/δημοσιογράφων που κάναν ένα πιασάρικο video για να μαζέψουν σε λίγες μέρες εκατομμύρια προβολές με διαφημιστικά οφέλη, στη δεύτερη πρόκειται για κάποιους που συνειδητά ψεύδονται και δε χρησιμοποιουν στοιχεία από την θεωρία της Επίπεδης Γης, έτσι ώστε να την γελοιοποιήσουν παρουσιάζοντας τη σα να μην έχει κάποιο νόημα.


Αυτά είναι τακτικές κλασσικής Ψευδο-επιστήμης.  Πάλι σε επανάληψη, λάθος υποθέσεις, λάθος θεωρίες εφαρμοσμένες σε μοντέλα που δεν λειτουργούν με αυτές τις θεωρίες έτσι ώστε να δειχτεί-αποδειχτεί στα μάτια του αποσβωλομένου ιντερνετικού πλήθους, που έχει καταστεί αδρανής δέκτης μηνημάτων εθισμένος σε βίντεο με φάρσες, σκύλους που τρέχουν, γατιών που πέφτουν σε πισίνες, πιτσιρικιών που τσακίζονται από τα ποδήλατα και πάσης λογής συναφών βίντεο.  Για αυτό το ακροατήριο φτιαχονται αυτά τα κλπάκια από τα mainstream ιντερνετικά κέντρα προπαγάνδας φτιάχνουν τέτοια κλιπάκια ώστε να τους φρεσκάρουν την εγκεφαλική τους πίστη στο ότι η  Γη παραμένει σφαιρική και μετά από λίγο γέλωτα να επιστρέψουν σε μια καθημερινότητα κατανάλωσης, αδράνειας, υπακοής και εξημέρωσης. 



Τα πράγματα είναι απλά και σε μια παράγραφο από τη θεωρία της Επίπεδης Γης το βίντεο αφαιρείται από τη φαρέτρα των "αποδείξεων" των πιστών Mr. Smith της Σφαιρικής Γης.

Στη θεωρία της Επίπεδης Γης, δεν υπάρχει η μαγική βαρύτα η οποία τραβάει τα πάντα προς το κέντρο. Αντίστοιχα υπάρχει μάζα υλικών/αέριων/υγρών σε συνδιασμό με την πλευστότητα τους.


Στο βίντεο που ακολουθεί από το "Think Outside the Globe" YouTube κανάλι μπορείτε να δείτε πολύ πολύ σύντομα μια σειρά από πειράματα στα οποία ακυρώνεται κάθε λογική της βαρύτητας ως "σουπερ ελκτική δύναμη η οποία τραβά τα πάντα προς το κέντρο του πλανήτη" και καθιστάται περιττή καθώς η μάζα και η πλευστότητα των υλικών είναι αρκετή για να εξηγήσει











Και τέλος ...
ένα ακόμη κλιπ για την ουσία της Επιστήμης. Στο κλιπ θα παρακολουθήσετε τον Ρίτσαρντ Φαινμαν σε μια διδασκαλία του το 1964 σχετικά με το πως ...ανακαλύπτονται οι νόμοι από τους Επιστήμονες.    Λέει για το ότι μετά την αρχική μαντεψιά για το τι κάνει ο νόμος, έρχονται μια σειρά από υπολογισμούς των συνεπειών που διέπονται με την εφαρμογή αυτού του νόμου.   Στο τέλος... συγκρίνουν τα αποτελέσματα με την φύση. Με παρατήρηση, με ένα πείραμα, μια απόδειξη εμπειρίας που να επιβεβαιώνει το νόμο.    Αν η παρατήρηση μας/το πείραμα μας δεν ..ταιριάζει στον νόμο/υπόθεση που προσπαθούμε να διατυπώσουμε/εφεύρουμε τότε .... αυτό είναι λάθος.



Το να παραμένει αντίθετα αναπόδεικτα μια θεωρία που δε μπορεί να αποδειχτεί πειραματικά αλλά να παραμένει να πλανάται ως αξιόπιστη πηγή διεξαγωγής συμπερασμάτων το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα θα είναι ...επιλέον λανθασμένα συμπεράσματα, επιπλέον λανθασμένες υποθέσεις που θα βασιστούν πάνω σε αυτό τον ημιτελή/μη αποδείξιμο πειραματικά θεώρημα...

Με λίγα λόγια ... Εαν η Υπόθεση μας δε συμβαδίζει με το πείραμα, τότε είναι ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system