Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Online Debating the Flat Earth - Αντιπαραθέσεις σχετικά με την Επίπεδη Γη



Είναι ενδιαφέρον η αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τη θεωρία της Επίπεδης Γης. Καταλαβαίνω ότι είναι σίγουρα κάτι εξωφρενικό για οποιονδήποτε ακούσει για αυτή καθώς η σχετική τους γνώση περιορίζεται στο ότι στις άκρες χύνονται οι ωκεανοί στο διάστημα όπως στην ακόλουθη εικόνα...




Ακόμη κι αν αυτός που έρχεται σε επαφή με το θέμα Επίπεδη Γη δεν το απορρίψει αυτόματα αλλά αφοσιώσει δέκα λεπτά να διαβάσει ή να δει κάποιο σχετικό κλιπ στο διαδίκτυο, αυτόματα θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει την αληθοφάνεια αυτών που βλέπει/διαβάζει με την υφιστάμενη κατήχηση του. Λέγοντας κατήχηση εννοώ αυτά που έχει πειστεί και πιστεύει χωρίς να τα έχει βεβαιώσει ο ίδιος. Απλά επειδή κάποιοι το λένε. Μοιάζει λίγο με τη πίστη που θα μπορούσε να έχει κάποιος στις 10 εντολές που σύμφωνα με τις γραφές παραδόθηκαν χαραγμένες αμπαλαρισμένες στον Μωησή από τον Θεό και πλέον ήταν ..νόμος αδιαμφισβήτητος.





Τι μπορεί να είναι κανείς βέβαιος ζώντας στη σημερινή εποχή? Σίγουρα είναι βέβαιος για τη καμπύλη της Γης από ψηλά, το νερό που υποτίθεται καμπυλώνει και ακολουθεί την καμπύλη της γης, ότι υπάρχει βαρύτητα με τη λογική της έλξης όλων προς το εσωτερικό του πλανήτη, ότι είναι βεβαίως μιας σφαίρα η γή μας, ότι κινείται η γη στο διάστημα γύρω από τον ήλιο και όλα αυτά τα γνωστά.


Για να μπορέσει κάποιος να εξετάσει το θέμα Επίπεδη Γη πρέπει να δει ταυτόχρονα πολλά σημεία που την απαρτίζουν, ολόκληρο το παζλ δηλαδή.

Έχοντας αναρτήσει το παραπάνω κλιπ με απαντήσεις στις 21 πιο συχνές ερωτήσεις βρέθηκε ένας ο οποίος απάντησε σε όλα σχεδόν προσπαθώντας να τα απομυθοποιήσει ως ..λανθασμένα.

Αλλάζω το όνομα του συνομιλητή σε Χ και παραθέτω τις απαντήσεις του αλλά και τις δικές μου στα ερωτήματα που έθεσε, σχετικά με τα 21 σημεία του βίντεο τα οποία είναι αυτά :







01. Πού είναι η άκρη; 0:15 - 4:01
02. Πού πηγαίνει ο ήλιος αν η γη είναι επίπεδη; 4:02 - 5:28
03. Τι είναι κάτω από την επίπεδη γη; 5:29 - 7:05
04. Τι γίνεται με τα πλοία και τα σκάφη που εξαφανίζονται στον ορίζοντα; 7:06 - 8:15
05. Μα έχουμε τόσες φωτογραφίες της Γης από το διάστημα; Δεν είναι αληθινές; 8:16 - 10:59
06. Γιατί είναι όλοι οι άλλοι πλανήτες σφαιρικοί; 11:00 - 12:29
07. Τι γίνεται με τους δορυφόρους και το GPS; 12:30 - 13:58
08. Είναι πραγματικά προσβάσιμο το διάστημα;  13:59 - 17:34
09. Πώς είναι δυνατό να ταξιδέψει κανείς τον γύρο του κόσμου στην επίπεδη γη; 17:35 - 18:22
10. Γιατί το φεγγάρι φαίνεται ανάποδα στο νότιο ημισφαίριο; 18:23 - 19:13
11. Τι γίνεται με τις εποχές; 19:14 - 20:08
12. Τι γίνεται με τη βαρύτητα;  20:09 - 22:02
13. Τι γίνεται με τη δύναμη Coriolis; 22:03 - 23:15
14. Γιατί δεν μπορώ να δω απείρως μακριά; 23:16 - 24:09
15. Σχετίζεται η επίπεδη γη με θρησκείες; 24:10 - 25:23
16. Είναι η Flat Earth Society πίσω από την αναβίωση της θεωρίας της επίπεδης γης; 25:24 - 26:58
17. Είναι όλοι οι επιστήμονες, πιλότοι και μέλη της κυβέρνησης σε αυτό; 26:59 - 28:20
18. Η NASA δεν είναι ο μόνος διαστημικός οργανισμός. Είναι όλοι οι άλλοι σε αυτό; 28:21 - 32:27
19. Ποιος λοιπόν είναι υπεύθυνος για αυτήν την εξαπάτηση; 32:28 - 34:26
20. Γιατί το ψέμα; 34:27 - 36:43
21. Τι σημαίνει το ότι η γη είναι επίπεδη; 36:44 - Τέλος









Ερώτημα 1. Ο πάγος επιπλέει, άρα δεν έχει την ικανότητα να συγκρατήσει το νερό. Οπότε και πάλι δεν απαντάτε που πάει το νερό. Επίσης το βίντεο λέει πως πιθανόν να υπάρχει κι άλλος πάγος (εις άπειρον). Που είναι όλα αυτά κι ακόμα και στις υπέργειες φωτό που αποδέχεστε;

Απάντηση 1.  Το ότι επιπλέει ο πάγος στο φραπέ μας, δε σημαίνει ότι κάτω από τη παγωμένη περιφέρεια της επίπεδης γης δεν υπάρχει σταθερή γαία. Με την ίδια λογική που η Ανταρκτική είναι …ήπειρος με σταθερή γή απο κάτω της και όχι ένα τεράστιο κομμάτι πάγου, έτσι και στην επίπεδη γη περιγυριζόμαστε από παγους που προφανώς κάπου στηρίζονται.




Ερώτημα 2. Δεν ξεκαθαρίζει αν ο Ήλιος είναι σφαίρα ή επίπεδος. Αν είναι σφαίρα δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανίζεται στον ορίζοντα, μόνο και μόνο λόγο προοπτικής, Αν ήταν έτσι θα χανόταν στην προοπτική κι ο κάθε φάρος που φαίνεται από μίλια μακρυά. Έτσι, ακόμα και με λιγότερο φως θα φώτιζε κάθε πλευρά της Γης, αλλά ακόμα κι αν δεν το έκανε, με ένα τηλεσκόπιο θα ήταν ορατός... Αν ήταν δίσκος, κατά τη δύση του θα μαζευόταν και θα βλέπαμε μικρότερη επιφάνεια (δεν γίνεται κάτι τέτοιο).

Απάντηση 2. Εξηγεί το κινείται ο ήλιος πάνω στη γη και δεν αναφέρει κάτι για το σχήμα του, πράγματι. Όσο για τη φωτεινότητα που πιστεύεις ότι θα φώτιζε κάθε πλευρά της γης, σκέψου ένα λιβάδι τη νύχτα με μια λάμπα κάπου σε ένα χωράφι. Φωτίζει τοπικά πολύ καλά αλλά όσο απομακρύνεσαι το φως λιγοστεύει, βλέπεις τη λάμπα πιο χαμηλά μέχρι που δε τη βλέπεις τελικά ούτε τη λάμπα. Κατανοητόν; Δες κι αυτό έτσι για να δεις ένα παράδειγμα σε home-science model πως δουλεύει ο ήλιος μέ ένα τραπέζι, ένα φακό και ένα κέρμα :





Ερώτημα 3. Ξεκαθαρίστε το πρώτα εσείς και μετά δώστε κάτι πειστικό! Γεωλογικά πάντως, η αύξηση της θερμοκρασίας όσο πηγαίνουμε προς το κέντρο της Γης έχει αποδειχθεί. Παράδειγμα αποτελούν οι υπόγειες στοές, οι γεωτρήσεις και τα Ηφαίστεια που πετάνε λάβα!

Απάντηση 3. Απαντά ξεκάθαρα “this is obviously an unanswered question since the assumed edge has never been known to been reached”. Το ότι έχουμε φτάσει 12χλμ από τον φλοιό σε κατακόρυφη γεώτρηση στη Ρωσσία, μας δίνει μόνο θεωρίες για το τι βρίσκεται στον υποτιθέμενο ..πυρήνα της σφαιρικής γης. Στη πραγματικότητα τίποτα δεν ξέρουμε και μόνο υποθέσεις κάνουμε επί υποθέσεων.



Ερώτημα 4. Ακόμα κι αν πούμε πως η προοπτική περιορίζει την ανθρώπινη όραση σε ετερόφωτα σώματα, ένα καλό τηλεσκόπιο θα τα έβλεπε ακόμα και μίλια μακρυά. Όμως οι Αμερικάνοι στο Περλ Χάρμπορ δεν είδαν ποτέ τα αεροπλάνα των Γιαπωνέζων να απογειώνονται από την Ιαπωνία, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πλοία που είναι στο επίπεδο της θάλασσας.

Απάντηση 4. Άκου τι μπορεί να σου δείξει ένα καλό τηλεσκόπιο. Μαγικά πράγματα. Μπορεί να σου δείξει πράγματα που υποτίθεται ΔΕ θα έπρεπε να βλέπεις! Πράγματα που βρίσκονται κάτω από τη καμπυλότητα της γης πίσω από τον ορίζοντα. Ανατρίχιασες??? Βέβαια οι εκπαιδευμένοι στην αποπλάνηση τηλεοπτικού κοινού θα σου πουν “it’s a mirage”…. Δες αυτό για το πως φαίνεται το Chicago από το Michigan ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα όπως στο ακόλουθο κλιπ... -> https://www.youtube.com/watch?v=aLlNKy5j_O8





Ερώτημα 5. Σχετικά με τις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες τροποποιούνται για λόγους ευκρίνειας. Το ίδιο γίνεται και με τις φωτογραφίες γάμων, διαβατηρίων, ταυτοτήτων κλπ. "because they have to be" για λόγους ευκρίνειας. Το ότι το μοντέλο του Blue Marlbe απλά δείχνει πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα CGI μοντέλο Γης, δεν σημαίνει ότι όλα τα μοντέλα είναι CGI. Είναι σαν να λέμε ότι πλέον επειδή ο καθένας μπορεί να κάνει πλαστική χειρουργική, όλοι είμαστε με πλαστικές!

Απάντηση 5. Θέλουμε μια αληθινή έστω και με σύννεφα. Αν γίνεται μη κάνουν όμως copy paste τα συννεφάκια εδώ κι εκεί ε? Γίνεται? Γράψτο κι εσύ στον Αη Βασίλη, θα το γράψω κι εγώ αλλά δε βλέπω φως, I’ve been bad lately.




Ερώτημα 6. Σκεφτείτε μόνο ότι βλέπουμε δίσκο σε κάθε φάση της πλανητικής τους κίνησης και όχι μια μειωμένη επιφάνεια δηλαδή έναν δίσκο υπό γωνία. Συνεπώς μιλάμε για σφαίρες! (Μην δω τίποτα "λες βλακείες" και τέτοια, η αποτύπωση της σφαίρας στον δισδιάστατο χώρο είναι δίσκος, και του δίσκου κάτι απροσδιόριστο). Επίσης το φως από ένα τεράστιο αστέρι όπως ο Ήλιος σε ένα πλανήτη σαν τη Γη δεν έχει καμία σχέση με το παράδειγμα της λάμπας με το πάτωμα. Ενδεικτικά μόνο να σας πω πως θα έπρεπε αν θέλαμε να τηρήσουμε τις αναλογίες η λάμπα να ήταν 1.000.000 φορές μεγαλύτερη από το πάτωμα…

Απάντηση 6. Βασίζεις την απάντηση σου σε γνώση που πιστεύεις καθώς έτσι σου έχουν πει για το πόσο μεγαλύτερος είναι ο ήλιος σε σχέση με τη γη. Αν θες να εξετάσεις το αν έχει πιθανότητα να στέκει η Επίπεδη Γη ως θεωρία δε μπορείς να την εξετάσεις με τα δεδομένα της σφαιρικής γης.




Ερώτημα 7. Εδώ θα μιλήσω σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Οι τροχιές των δορυφόρων είναι καθορισμένες, και όχι Κηφισίας κι Αλεξάνδρας διασταύρωση για να έχουμε ατυχήματα... Επίσης μερικές τροχιές βρίσκονται όντως σε ζώνη με 2000 βαθμούς, αλλά δεν έχει ατμόσφαιρα, άρα δεν έχει μόρια αέρα, άρα η θερμοκρασία αυτή δεν προκαλεί κάποια μεγάλη ενέργεια (θερμότητα) που θα κάψει τους δορυφόρους αυτούς! Ακόμα αν κάποιος νομίζει πως θα δει κάποιον δορυφόρο κοιτώντας τη Σελήνη, είναι σαν να πιστεύει πως θα δει την κεφαλή μιας καρφίτσας, μπροστά από έναν φάρο σε απόσταση 1 χλμ! Επίσης το GPS δεν θα μπορούσε να δουλέψει με το δίκτυο κινητής για έναν και μόνο λόγο, έλλειψη ακρίβειας θέσης. Τα δίκτυα κινητής λειτουργούν κατά μέσο όρο σφάλματος (στις αστικές περιοχές είναι μικρότερο, στις αγροτικές μεγαλύτερο) περίπου 500-800 μέτρα! Ξέρετε ποιο είναι το αντίστοιχο σφάλμα του GPS; Κάτι λιγότερο από 5 μέτρα... Η δορυφορική-παγκόσμια τηλεόραση δεν θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της επίγειας κάλυψης ασύρματα, καθώς θα είχαμε συχνότητες πολύ μεγαλύτερες της συμβατικής (εθνικής) κάλυψης, πράγμα που σημαίνει μεγάλα ποσά ενέργειας κοντά σε σπίτια και πολυκατοικίες...

Απάντηση 7. Παίρνεις δεδομένο ότι πράγματι υπάρχουν δορυφόροι εκεί πάνω αλλά στην ουσία το μόνο που μπορεί να σταθεί είναι ...μπαλόνια ή πτητικές συσκευές. Ψάξε για "satelite baloons" και θα εκπλαγείς. Για τη μετάδοση των "δορυφορικών" σημάτων χρησιμοποιείται η ίδια η ιονόσφαιρα για να αντανακλάσει σήματα που εκπέμπονται από τη γη και να μεταδοθούν πίσω στη γη. Επειδή το πιάτο σου κοιτάζει κάποιες μοίρες προς τον ουρανό δε σημαίνει ότι από εκεί κάτι σου εκπέμπει το σήμα. ... Και αν τελικά ήταν τόσο φανταστικοί αυτοί οι δορυφόροι γιατί έχουν ποντίσει τόσα μα τόσα μα τόσα υποθαλλάσια καλώδια για να γεφυρώσουν τις επικοινωνίες των ηπείρων?


Ερώτημα 8. Η προετοιμασία για ένα διαστημικό ταξίδι δεν είναι διαδρομή με ΚΤΕΛ. Θέλει ασφάλεια σε κάθε πιθανό κίνδυνο, με οικονομικά συμφέροντα ποσά. Η τεχνολογία του 1970 ήταν καλή για να πάμε 4-5 φορές στη Σελήνη περνώντας την Βαν Άλεν, αλλά οικονομικά ασύμφορη για τη μαζικότητα των ταξιδιών που θέλουμε στο μέλλον. Όταν ο Ομπάμα και οι επιστήμονες λένε πως καταφέρνουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα της Βαν Άλεν εννοούν πως βρήκαν μια value for money ιδέα θωράκισης από την ακτινοβολία.

Απάντηση 8. Σε 3 χρόνια κάναν 7 ταξίδια στο φεγγάρι υποτίθεται με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ να τους σκηνοθετεί όλο και καλύτερες προσεληνώσεις και moon walks. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο ορίζοντας του φεγγαριού ως έκταση είναι ...μαξ 100 μέτρα πίσω από τα landers και τους αστροναύτες ενώ στη γη φαίνεται ξεκάθαρα ότι πίσω υπάρχει τεράστια έκταση; δεν είχαν μεγαλύτερα κλειστά κινηματογραφικά πλατώ. Αν δέχεσαι τα πλάνα από τις αποστολές Apollo ως πραγματικές τότε οκ. Δεν υπάρχει λόγος περισσότερης συζήτησης. Παλιά δεν υπήρχαν οι ζώνες και τώρα αρχίζουν και λένε impentratable κλπ. Μέχρι και ότι δημιουργήθηκαν γύρω απο τη γη από την ανθρώπινη δραστηριότητα λένε (εκπομπεες LF, HF κλπ). Μη τα ξαναλέμε όλα από την αρχή, διάβασε και τα προηγούμενα άρθρα :

https://flatearthgreece.blogspot.gr/2017/10/man-in-the-moon.html





Ερώτημα 9. Αρχικά πως ορίζετε το βορράς-νότος-ανατολή-δύση; Με βάση ποιο σημείο αναφοράς (μην μου πεις τον βόρειο πόλο είναι το κέντρο του κύκλου και είσαι λάθος), από τη στιγμή που δεν έχετε ούτε βαρυτικό ούτε μαγνητικό πεδίο; Και όχι το σχήμα του ρολογιού χωρίς κάποιον άξονα, ή κάποιο σημείο αναφορά είναι ασαφές!

Απάντηση 9.  Στην επίπεδη γη ο νότος είναι κάθε σημείο απέναντι από τον μαγνητικό βορά. Δεδομένου ότι οι πυξίδες μας δείχνουν το βορά η αντίθετη πλευρά είναι ο νότος. Όμως δεν είναι ένα σημείο αλλά πολλά και ουσιαστικά είναι η περιφέρεια της επίπεδης γης, η ..Ανταρκτική.

Διάβασε το σχετικό άρθρο για το πως μπορεί να γίνει ο γύρος του κόσμου από Δύση σε Ανατολή η τούμπαλιν στην επίπεδη γη. Με έναν... κύκλο. Ουσιαστικά γίνεται ένας κύκλος και όχι ένας γύρος γύρω από την σφαίρα. Παραπομπή σε προηγούμενο άρθρο --->

https://flatearthgreece.blogspot.gr/2017/09/circumnavigating-flat-earth.html






Ερώτημα 10. Στο βίντεο με την κίνηση του Ήλιου και της Σελήνης στο (2) δείχνετε τα δύο ουράνια σώματα εκ διαμέτρου αντίθετα, ενώ εδώ ότι πλησιάζουν το ένα το άλλο, όπως και στο (11), να το κοιτάξετε αυτό είναι λάθος! Στο θέμα μας όμως, από τη Γη βλέπουμε την ίδια πλευρά της Σελήνης συνέχεια, γιατί έχει ίση ταχύτητα περιφοράς και περιστροφής. Αυτό και μόνο είναι αρκετά σαφές, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα! Στη δική σας θεωρία, τώρα, ξεκαθαρίστε πρώτα αν η Σελήνη είναι επίπεδη ή σφαιρική γιατί την μία τη δείχνει σφαιρική και μετά την κολλάει στο ταβάνι ως επίπεδη (και μετά καλύψτε και το 6) και φτιάξτε μια πιο πειστική θεωρία!

Απάντηση 10. Έλα, είναι μια από τις πολλές αρτιστικές απεικονίσεις που έχουν γίνει για να εξηγήσουν τα φαινόμενα κατά την επίπεδη Γη. Έχεις συνηθίσει σε composite graphics από τη mainstream επιστήμη, δε θα κολλήσεις σε μια αναπαράσταση φυσικά.






Ερώτημα 11. Με δεδομένη την κίνηση, την απόσταση και το μέγεθος του Ήλιου στη θεωρία σας, υπάρχει ένα μελανό σημείο. Κατά το καλοκαίρι αντίστοιχα στο βόρειο ή το νότιο ημισφαίριο θα έπρεπε ο Ήλιος να είναι μεγαλύτερος, καθώς η ευκλείδια απόσταση, όχι κατ'ανάγκη η κάθετη, αυξάνεται, πράγμα το οποίο δεν γίνεται. Επίσης αντιληφθείτε ότι τις διαφορές στις εποχές τις προκαλεί ο κεκλιμένος άξονας. Πάρτε για παράδειγμα μια μικρή γυάλα, ανάψτε έναν φούρνο στους 250 βαθμούς και βάλτε τη γυάλα σε απόσταση 10 μέτρων. Έστω κι 1 βαθμό να παρατηρήσετε διαφορά θερμοκρασίας τότε έχετε μια εναλλαγή (εποχής ας πούμε) από κάτι τόσο μεγάλο σε κάτι τόσο μικρό σε μεγάλη απόσταση. Αν ανάγετε αυτές τις τιμές στα μεγέθη Γης και Ήλιου θα βρείτε μεγαλύτερες διαφορές που είναι όντως οι εποχές της Γης.

Απάντηση 11. Οι θερμοκρασίες στη γη βγάζουν απόλυτα νόημα μόνο στην επίπεδη γη. Με τον ήλιο να κινείται μεταξύ του τροπικού του Καρκίνου και Αιγόκαιρου οι χάρτες θερμοκρασίας απεικονίζονται έτσι : Υψηλές στις περιοχές που κινείται ο ήλιος ανάμεσα στους δυο αυτούς τροπικούς και όσο πλησιάζει κανείς στον Β Πόλο ή στην Ανταρκτική που μας περικλείει πολύ χαμηλές





Ερώτημα 12. Εδώ αρχίζουν τα όμορφα! Έστω ότι δεν υπάρχει βαρύτητα, αλλά πυκνότητα. Αφήστε να πέσει από ίδιο ύψος (σχετικά μεγάλο να σιγουρευτείτε) 1 κιλό βαμβάκι, κι ένα κιλό σίδερο. Θα πέσουν ταυτόχρονα, ακόμα κι αν έχουν εντελώς διαφορετική πυκνότητα. Γιατί; Μήπως γιατί επιδρά πάνω τους ένα πεδίο το οποίο δεν νοιάζεται για την πυκνότητα αλλά για τη μάζα τους;

Απάντηση 12. Μιλας για τη μάζα αλλά ξεχνάς το άλλο κομμάτι που πιστοποιεί αυτή την αλήθεια. Την πλευστότητα του αντικειμένου (buyoncy) με την έννοια του σχήματος και της τριβής που προκαλείται πάνω του από το νερό/αέρα. Ένα κιλό βαμβάκι ως όγκος είναι χοντρικά 5-6 σακούλες σούπερ μάρκετ και κατά τη πτώση θα έχει μεγαλύτερη τριβή από το ένα κιλό σίδερο που μπορεί να συμπηκνωθεί στον όγκο μιας γροθιάς.



Ερώτημα 13. Οι δύνες του Coriolis effect είναι πιο εμφανείς για πεδία ελεύθερου χώρου και όχι κατ'ανάγκη για περιορισμένα (τύπου νεροχύτες, λουτρά, γούρνες κλπ). Επίσης η διαφορά δεν είναι στην ταχύτητα, αλλά στη μάζα, αν μου συγκρίνετε την κίνηση της σφαίρας με το αεροπλάνο.

Απάντηση 13. Είναι πολύ επιλεκτική στο πότε θέλει να λειτουργήσει αυτή η δύναμη. Τόσο που δεν είναι καν αξιόπιστη. Πχ όταν ταξιδεύει ένα υπερηχητικό αεροπλάνο από Βόρεια στα Νότια η το αντίθετο δεν ισχύει το coriolis effect το οποίο θα έπρεπε να το μετατοπίζει εκτός πορείας σύμφωνα με τη ταχύτητα της περιστροφής της γης.



Ερώτημα 14. Ακόμα κι αν δεν μπορούσα με γυμνό μάτι να δω, έστω με ένα καλό τηλεσκόπιο θα έβλεπα τουλάχιστον τα πιο κοντινά. Επίσης το visability στα apps καιρού έχουν να κάνουν μόνο με την υγρασία (ομίχλη). Υπάρχουν μέρες που η υγρασία είναι χαμηλή και η ορατότητα τέλεια!

Απάντηση 14. Με ένα καλό εξοπλισμό, μια ιδανική ημέρα από ύψος βλέπεις απίστευτα μακριά. Τσέκαρε το ρεκόρ φωτογράφησης κορυφογραμμών βουνών στις γαλλικές άλπεις 273 μίλια μακριά που κανονικά θα ήταν 16,057πόδια κάτω από τον ορίζοντα -αν είχαμε καμπυλότητα- -αν ζούσαμε σε σφαιρική γη-

Entertain yourself στο ακόλουθο σχετικό κλιπ:





Σχόλιο συνομιλητή : Από εδώ και κάτω τα ζητήματα ξεφεύγουν των επιστημονικών γι'αυτό θα είμαι πιο συνοπτικός.
Απάντηση    -Παρομοίως κι εγώ




Ερώτημα 15. Και μόνο το γεγονός πως όλες οι θρησκείες το στηρίζουν και η ορθολογική επιστήμη πάει κόντρα στις θρησκείες, το κατατάσσει σε θρησκειολογική θεώρηση.
Απάντηση 15. Science, the new religion, δε το έχεις ακουστά αυτό? Η ίδια η λέξη περιέχει τη λέξη πίστη. όπως και το μη της άρνησης φυσικά… Ε-ΠΙΣΤΗ-ΜΗ




Ερώτημα 16. Βασικά εδώ δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας, οι υπόλοιποι θέλετε να σας πιστέψουν;
Απάντηση 16. Γιατί στη mainstream φυσική/επιστήμη τι πιστεύεις, όλοι είναι καταλαγιασμένοι και εναρμονισμένοι πλασμένοι από αγάπη; Η κάθε ομάδα/εργαστήριο/πανεπιστήμιο προσπαθεί ανταγωνιστικά να υπερκεράσει την άλλη, να μηδενίσει τα αποτελέσματα του άλλου και να αναδειχτεί στο ατέρμονο κυνήγι papers, post doc, διατριβών και να ανέβει στην ιεραρχία της …επιστήμης. Τα καλύτερα project ξαφνικά σταματούν μυστηριωδώς και με τη χρηματοδότηση στρατιωτικών οργανισμών “οδεύονται” προς ώφελος δημιουργίας στρατιωτικών μέσων για λίγο ακόμη πόλεμο/αίμα και ωμή εξουσία της ΝΤΠ.




Ερώτημα 17. Είναι πολλοί αυτοί που θα έπρεπε να ήξεραν την "αλήθεια εκ των έσω", έστω κι ένας να μίλαγε (ειδικά απολυμένοι, συνταξιούχοι κλπ) χωρίς να έχει κάτι να χάσει, θα έκανε το μπαμ!

Απάντηση 17. Κάποιο υποψιάζονται, άλλοι το πιστεύουν αλλα σσσσ… σιωπηλά. Σίγουρα φοβούνται να πουν/δουν/εκφράσουν κάτι γιατί ο κίνδυνος να χαλάσουν τη φήμη τους/χάσουν τη δουλειά τους είναι απόλυτα υπαρκτός. Πρόσφατα προγραμματιστής της Google απολύθηκε καθώς εξέφρασε απόψεις που συγκλίνουν με τη θεωρία της επίπεδης Γης. Και όσο είναι εδραιωμένη η σφαιρική γη δε θα πιστέψουν τον ένα τρελλό που διέρευσε κάτι όποιος κι αν είναι αυτός σχετικός με τη φυσική ή όχι. Φυσικά γίνονται και μυστήρια ατυχήματα στο προσωπικό της Νάσα. Έτσι για παραδειγματισμό μη κουνηθεί κανείς... Άστο. Αν είχες εσύ ένα τόσο δυνατό μυστικό, θα άφηνες να διαρρεύσει ή θα έκανες τα πάντα να το κρατήσεις ασφαλή;



Ερώτημα 18. Ασχολίαστο... Ίσως, λέω ίσως, το βέλος δείχνει την εκτόξευση. Επίσης οι Αμερικάνοι και οι Ιάπωνες έχουν όμοιες φωτογραφίες, απλά οι Ιάπωνες πέτυχαν τη Γη σε φάση αντίστοιχη της Πανσελήνου. Συμβαίνει μια φορά στις 28 μέρες…

Απάντηση 18. Αφού οι συμβολισμοί που επαναλαμβάνονται δεν είναι κάτι που μπορείς να σχολιάσεις, ε ας το αφήσω κι εγώ ασχολίαστο.




Ερώτημα 19. Εντάξει αν μου μπλέκετε τους Εβραίους και το Βατικανό αυτοαναιρείστε στο (15) κι ενισχύετε την άποψή μου.

Απάντηση 19. Όλα σου φαίνονται εξωφρενικά, δε περίμενα να συμφωνήσεις με αυτό ή καν να αντιληφθείς την πολυεκατονταετή πλεκτάνη και δίψα για εξουσία






Ερώτημα 20. Στην επιστημονική θεώρηση το μέγεθος του ανθρώπου στην κλίμακα όλων των γνωστών μεγαθών μεγαθών βρίσκεται ακριβώς στη μέση! Από τα Supernova, μέχρι τα quarks ο άνθρωπος είναι ακριβώς στη μέση. Υπάρχει κάποια μείωση της ύπαρξης του ανθρωπίνου όντος; Εδώ βλέπει τη θεώρηση πως ο άνθρωπος δεν είναι ούτε ο γίγαντας του σύμπαντος ούτε το 10 εις την -24 που λέει το βίντεο! Μέτρον άριστον σε οποιαδήποτε μορφή!

Απάντηση 20. Δεν σε εννοήσα. Επανέλαβε στο ορθό λίγο πιο λιανά.

(Ο συνομιλητής ο επαναδιατύπωσε τελικά σε επόμενη απάντηση του)





Ερώτημα 21. Και με αυτό αντιλαμβάνομαι τον στόχο σας! Δεν είναι ούτε ηθικός, ούτε θρησκευτικός, ούτε επιστημονικός! Είναι καθαρά κοινωνικός. Αποσκοπείτε στο γκρέμισμα του κοινωνικού κατεστημένου που δεν έχει τον άνθρωπο επίκεντρο των πάντων, τον έχει σαν τυχαίο γεγονός (λες και το επέλεξε να βρεθεί εκεί που βρέθηκε), ότι βιώνει μια αδικία συμπαντική, τσαλαπατώντας με τρόπο εγωιστικό το επιστημονικό, κυρίως, κατεστημένο. Όταν θες να εγκαθιδρύσεις ένα νέο κατεστημένο τα υπόλοιπα τα αφήνεις ήσυχα, αλλιώς δεν είσαι τίποτα άλλο παρά γραφικός…

Απάντηση 21.   Σου λέει ότι ο άνθρωπος έχει σταματά να ψάχνει την αλήθεια, το δημιουργό, την αλήθεια ότι έχουμε κατασκευαστεί από κάποιον δημιουργό και δεν είμαστε το αποτέλεσμα ενός τυχαίου μπινγκ μπάνγκ που από την ανυπαρξία και το τίποτα δημιούργησε το κάτι πυροδοτούμενο από μόνο του… Ουσιαστικά δίνει αξία στην ανθρώπινη ζωή και ένα ανώτερο σκοπό. Στη τρέχουσα κατάσταση είμαστε όλοι σκλάβοι του χρήματος και των δανείων παγκοσμίως και το μεγαλύτερο ποσοστό ζει χωρίς να ευχαριστιέται τη ζωή αλλά ξεφεύγει από τα “δεσμά” του με προγράμματα σειρές, σινεμά και άλλα θεάματα τα οποία συνεχίζουν τον επαναπρογραμματισμό του για το νοήμα της ζωής. (δούλεψε, βγάλε λεφτά, κάνε σεξ, κυνήγα το χρήμα, και κάνε σεξ). Τα πάντα οδηγούν στη μια πανκυβέρνηση, πανθρησκεία που θα ορίζει τα πάντα και τους πάντες με την απόλυτη αδιαμφισβήτηση εξουσία της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system