Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Το φαινόμενο Mr. Smith



Μπορείς να μιλάς για οτιδήποτε, πραγματικά για το οτιδήποτε όπως θέματα που έχουν να κάνουν με πολιτικές/θρησκευτικές/κοινωνιολογικές/μεταφυσικές/σεξουαλικές προτιμήσεις ή πιστεύω αλλά μόλις πεις τις δυο μαγικές λέξεις "Επίπεδη Γη" ΜΠΑΜ!


Εμφανίζεται ο Mr Smith!!!



Τα άτομα που συνομιλούσες γίνονται ο Mr Smith και δεν κάθονται καν να ακούσουν ένα επιχείρημα για το νερό, τον ορίζοντα η την καμπυλότητα που δεν είναι ανιχνεύσιμη ανεξαρτήτου υψομέτρου.
Βγαίνει ο Mr Smith από μέσα τους και παραθέτουν ονόματα όσων προσπάθησαν να αποδείξουν τη σφαιρική γη αλλά αδυνατούσαν πειραματικά να κάνουν ένα σωστό πείραμα που να αποδείκνυε την κίνησης ή την περιστροφή της. Έπειτα μετά τις μνημονεύσεις προσώπων ανακαλούν σπουδαία επιτεύγματα ή θεωρίες "Πήγαμε στο φεγγάρι 6 φορές, έχουμε το εκρεμές του Φουκώ, υπάρχει η δύναμη Coriolis, έχουμε τόσες φωτογραφίες από διαστημόπλοια, στο YouTube υπάρχει live ISS feed και μια άλλη σειρά απο Δευτερογενείς γνώσεις/αποδείξεις που έχουν αποδεχτεί χωρίς αμφισβήτηση με τόση κατήχηση σε βαθμό προγραμματισμού. Έτσι καταλήγουν σε γνωστική ασυμφωνία σε ότι νέο στοιχείο τους παραθέτεις.

Εκεί... όταν καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν οι ίδιοι καμιά πρωτογενή εμπειρία για το οτι ζούμε σε μια σφαιρική Γη αλλά μόνο εικόνες και μαρτυρίες απο βιβλία, cinema, TV, ΜΜΕ επιστρατεύουν το τελευταίο ... επιχείρημα, το πιο ανόητο.
Την επίκληση στη χρονολογία "Μα έχουμε 2017, αυτά για την Επίπεδη Γη είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις". Έτσι προτάσσουν ως λογική το ότι εφόσον τα δευτερόλεπτα, τα λεπτα, οι ώρες, μερες εβδομάδες, μήνες, χρόνια, δεκαετίες περνούν συμπαρασύροντας μαζί και τη πρόοδο των επιστημών χωρίς να αφήνουν ένα περιθώριο στην ύπαρξη της ΝΤΠ που με τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις και μια σειρά από μη επιστημονικές μεθόδους χτίζοντας θεωρίες επι θεωριών προώθησε τα δικά της σχέδια.

Η ΝΤΠ δεν θέλει η ανθρώπινη ζωή να έχει καμία αξία θεωρώντας μας ενα κοσμικό... τυχαίο γεγονός.

Ψάξε, ρώτα, αμφισβήτησε.

Για αρχή προσπάθησε να αποκτήσεις πρωτογενείς αποδείξεις/τεκμήρια για το οτι ζεις σε ένα πλανήτη και δεν έχει παραπλανηθεί σε αυτή τη πλάνη!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system