Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Η Γη ΔΕΝ είναι επίπεδη λέει το Slaros Stratosferic Flights με τοπία τραβηγμένα με GoPro Hero Fisheye

Δημοσιευμάτων συνέχεια. 

Το Slaros Stratosferic Flights Fb Page αναρτά σύνδεσμο προς το άρθρο μας "Πτήση πάνω από την Επίπεδη Γη με το Ελληνικό Project Slaros Stratosferic Flight Baloon" το οποίο δημοσιεύτηκε χτες στο flatearthgreece.blogspot.gr κάνοντας μνεία για εκμετάλλευση.

http://www.facebook.com/SlaRos.Project/posts/2051101708237196




Καμία εκμετάλλευση. Το υλικό του Slaros Stratosferic Flights (βίντεο και εικόνες) είναι δημόσιο ελεύθερο για ενσωμάτωση σε άλλα μέσα ενώ η πηγή των μέσων φαίνεται μαζί με επιπρόσθετο σύνδεσμο.

Το Slaros Stratospheric Flights πιστεύει ότι γίνεται εκμετάλλευση με τη χρήση του δημόσιου οπτικοακουστικού υλικού που έχει στη σελίδα του με ενεργοποιημένη τη δυνατότητα ελεύθερης ενσωμάτωσης/αναπαραγωγής από άλλα μέσα/δίκτυα blog.


Προφανώς η αρχική ανάρτηση του Blog μας είχε μοναδικό σκοπό να εξηγήσει την ακούσια παραπλάνηση που προκαλείται στην οπτική με τη χρήση της Fish-Eye Lens Go-Pro Hero και όχι να βάλλει κατά του κατά τ'άλλα πολύ ωραίου Project άφεσης μετεωρολογικών μπαλονιών στον υποδιαστημικό εναέριο χώρο και όσων εργάζονται πίσω από αυτό.
 Λυπούμαστε για την όποια παρεξήγηση.



http://www.facebook.com/SlaRos.Project/posts/2051101708237196




Οι αρθρογράφοι του flatearthgreece.blogspot.gr δεν υποβαθμίζουμε σε καμία περίπτωση το Project, τον κόπο, το κόστος και τις εργατοώρες που σπαταλήθηκαν σε αυτό αλλά αντίθετα το θαυμάζουμε.


Απορούμε όμως με τη χρήση της GoPro για βιντεοσκόπηση τοπίου από ύψος. Η GoPro Hero είναι εξοπλισμένη με ευρυγώνιο φακό (FishEye lens) όπως γνωρίζουν ΟΛΟΙ καθώς πρόκειται για action camera και συνιστάται για κοντινές λήψεις δράσης.

Εξού και η τεράστια παραμόρφωση των τοπίων.

 Πέφτω στη Γη - Πιατοοοοοοοοοο



Σφαιρική λήψη σε ένα μικροσκοπικό πλανήτη. (Προφανώς πρόκειται για το μικρό πρίγκηπα σε version μοτοσικλετιστή που πάει σε ένα λεπτό στη πίσω πλευρά του πλανήτη να ποτίσει το τριαντάφυλλο του...)



Άλλος για πτώση από ψηλά?








Για να τελειώνουμε με το θέμα βιντεοσκόπησης της Ελλάδας από ύψος.

Αν υπάρχει βίντεο με άλλη κάμερα (όχι GOPRO) που να δείχνει τη καμπυλότητα της γης θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μοιραστεί δημόσια ώστε να το δουν όλοι.


Μέχρι να γίνει όμως αυτό απολαύστε ένα  βίντεο για το πως μοιάζει η γη από ψηλά χωρίς τη χρήση Fish-eye Lens :








Ψάξατε σήμερα για το αν είναι επίπεδη η γη ή στρογγυλή?




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system