Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η ορολογία "Επίπεδη μη περιστρεφόμενη Γη" σε έγγραφα της Νάσα

Flat, Not rotating Earth. Επίπεδη, μη περιστρεφόμενη Γή.



Στα επίσημα έγγραφα της ίδιας της Νάσα η ορολογία  "Flat non Rotating Earth" κατα τη παρουσίαση μοντέλων αεροπλοίας είναι κάτι ...όχι θα έλεγα κρυφό. Αναγράφεται στα κείμενα, όλοι το λαμβάνουν υπόψιν.

Παρόλα αυτά η γη είναι σφαιρική και περιστρεφόμενη στις φωτογραφίες. 

Τέλειο?

Πόσο... confusing είναι κάτι τέτοιο, η πρακτική να γράφεις άλλα και να υποστηρίζεις άλλα?


Μερικά από αυτά τα παραδείγματα είναι στις ακόλουθες αναφορές. Στις εικόνες περιέχεται και ο αρχικός σύνδεσμος που είναι διαθέσιμος για κατέβασμα ολόκληρου το υλικού. Για κάποια τα οποία έχει αλλάξει ο σύνδεσμος, με λίγη έρευνα στο διαδίκτυο τα βρίσκει κανείς. Είναι πραγματικά επίσημα έγγραφα.































Το ακόλουθο είναι στιγμιότυπο από μια μελέτη που εφαρμόζεται σε πυραύλους αλλά και βαλιστικά βλήματα. Ουσιαστικά διαβάζοντας τη μελέτη ανεξάρτητα της απόστασης οι υπολογισμοί γίνονται χωρίς να λαμβάνεται κάποια ...καμπυλότητα της γης, πράγμα που θα έπρεπε να γίνεται καθώς τα σύγχρονα οπλικά συστήματα έχουν ικανότητα να πλήτουν στόχους πολλά χλμ μακριά...









Κι ενώ το flat not rotating είναι προυπόθεση για όλα αυτά καθώς η καμπυλότητα δε φαίνεται να τα επηρεάζει, η γη συνεχίζει και γυρίζει ως σφαίρα.

Αλήθεια... ένα βλήμα που εκτοξεύεται για να πλήξει στόχο εδάφους 50 χλμ μακριά παθαίνει κι αυτό "διάθλαση" ?

Ίσως αν το εκτοξεύει Mirage να αδρανοποιείται η καμπυλότητα. "It's a Mirage, not chicago", όπως έλεγε εκείνος ο τσαρλατανοτσόγλανος στα ΜΜΕ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system